Mcusta Zanmai

    Filtr
      59 produkty

      Historia marki Mcusta to ponad 60 lat historii i nauki 

      w 1966 założona została firma Maroshu, która była twórcą marki Mcusta. Początkowo fabryka skupiona była na produkcji nożyczek kuchennych, wielką wagę przykładali do procesów metalurgicznych. By jak najlepiej poznać obróbkę stali i zapewnić jak najtrwalsze narzędzia na lokalny japoński rynek. Gdzie ich produkty kuchenny zasłynęły ze względu na jakość wykonania oraz ogromną wytrzymałość stali.

      W 1974 roku stworzyli oni kultowe nożyczki SILKY, które miały oznaczać świetnie właściwości cięcia m.in. jedwiabiu. Kilka lat później na rynek zostały wprowadzane znane na całym świecie nożyki składane Mcusta, które zasłynęły ze świetnego spasowania elementów i zastosowanej stali. Są to jedne z najlepszych folderów na rynku. Po odniesieniu ogromnego sukcesu z nożami składanymi, Maroshu stworzyło markę Mcusta Zanmai, która zasłynęła z produkcji japońskich noży kuchennych ze stali takich jak VG-10, SPG2 oraz AUS-8. Ścisłe ukierunkowanie się jedynie na kilka stali pozwoliło zapewnienie ogromnego standardu procesu metalurgicznego, była to też jedna z pierwszych firm, która wprowadziła kucie na zimno klingi noży w celu poprawienia ich gęstości.

      Na przestrzeni lat kultowymi seriami noży stały się: Zebra, Pro Flame, Forest oraz Revolution. W 2016 roku Yasuhisa Hasegawa, przekazał swoje dyrektorskie stanowisko swojemu synowi Tomohiro Hasegawa. Jest to młody idący z duchem czasu człowiek, który od najmłodszych lat przyglądał się pracy fabryki swojego ojca. Pragnie on zawierać w nożach innowacje technologiczne celem poprawy jakości. Jednocześnie zawraca ogromną uwagę na jakość wykonania i sam osobiście nadzoruje dział kontroli jakości, by oferować klientom najwyższej jakości noże.

      Każdy nóż Mcusta Zanmai jest mały dziełem sztuki

      dopieszczony pod każdym względem, sprawia że poza znakomitymi właściwościami cięcia jest również ogromnym walorem estetycznym który dopełni każdą kuchnię, a cytując słowa wielu kucharzy w kuchni najważniejszy jest nóż. Każdy nóż Mcusta Mcusta jest zawsze zapakowany w eleganckie pudełko, które dopełnia wysoką jakość wykonania noży tej firmy.

      Dla kogo noże Mcusta Zanmai?

      Znajomość podstawowej wiedzy z zakresu konserwacji jest elementym niezbędnym przy zakupie dowolnego noża z naszej oferty. Noże te idealnie sprawdzą się zarówno w amatorskiej jak i profesjonalnej kuchni. Ponadto stanowioną one znakomity pomysł na prezent!

      Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Modele Mcusta Zanmai wykonywane są najcześciej ze stali VG-10, która jest jednym z najlepszych wyborów jako pierwszy nóż. Łatwość ostrzenia oraz konserwacji, sprawia, że nawet początkujący nie będą mieć problemów z obsługą tych noży.

      Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu.