Yoshimi Kato 加藤 義実 to nie tylko marka noży - to dziedzictwo, to filozofia oraz poświęcenie
od pokoleń, kowale z rodziny Kato z oddaniem pracują nad tworzeniem noży, które stoją na straży japońskiej tradycji i rzemiosła. Jako dziedzic umiejętności kucia noży swojego ojca Kintaro Kato i uznawanego mistrza Hiroshi Kato. Yoshimi Kato nieustannie dąży do doskonałości. W każdym jego nożu widoczne jest mistrzostwo i dbałość o detale, które odróżniają jego dzieła od innych.
Noże Yoshimi Kato to kwintesencja kowalstwa w najlepszym wydaniu
To harmonia między formą a funkcją, gdzie każdy szczegół ma swoje znaczenie. To prawdziwe arcydzieła, które przemawiają do nas swoją prostotą i elegancją.
Dla kogo noże Yoshimi Kato?
Znajomość podstawowej wiedzy z zakresu konserwacji jest elementym niezbędnym przy zakupie dowolnego noża z naszej oferty. Noże te idealnie sprawdzą się zarówno w amatorskiej jak i profesjonalnej kuchni. Ponadto stanowioną one znakomity pomysł na prezent!
Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Modele Yoshimi Kato wykonywane są najcześciej ze stali VG-10 oraz SG2. Łatwość ostrzenia oraz konserwacji, sprawia, że nawet początkujący nie będą mieć problemów z obsługą tych noży.
Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu.