Kei Kobayashi 小林 圭, przez długie lata pod skrzydłami ojca w Seki, doskonalił sztukę ostrzenia i wykańczania noży
Doprowadzając swoje umiejętności do poziomu perfekcji. Teraz, ten wybitny mistrz kowalstwa, zdobył własną markę, której ofertę stanowią dwie serie noży wykonanych z wysokiej jakości proszkowej stali SG2. Te dwie serie różnią się rodzajem rękojeści oraz wykończeniem, co podkreśla indywidualność i niepowtarzalność twórczości Kobayashi.
Co wyróżnia noże Kobayashi na tle innych?
Charakterystyczny kształt rękojeści - septagon, czyli siedmiokąt. To innowacyjne podejście do projektowania, które zapewnia komfort porównywalny z klasycznymi oktagonami, jednocześnie dodając autorski akcent do projektu. Drugą cechą charakterystyczną jest lakierowane czerwone drewno, wykończenie to jest niespotykane u innych japońskich kowali.
Dla kogo noże Kei Kobayashi?
Znajomość podstawowej wiedzy z zakresu konserwacji jest elementym niezbędnym przy zakupie dowolnego noża z naszej oferty. Noże te idealnie sprawdzą się zarówno w amatorskiej jak i profesjonalnej kuchni. Szukając noża z duszą oraz niebalnym wyglądem z pewnością jest to pozycja nad, którą warto się zastanowić!
Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Modele Kobayashi wykonywane są ze stali SG-2, nie jest to niebywale twarda stal wymagająca dużej wprawy w ostrzeniu.
Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu. Długi czas trzymania ostrości oraz satysfakcja z krojenia z pewnością zrekompensuje te utrudnienia.