Masutani Hamono niewielka kuźnia w Echizen
Jego założyciel, Kunio Masutani 増谷 訓生, jest czwartym pokoleniem kowali, co przekłada się na ponad 30 lat doświadczenia w produkcji noży. Dla mistrza Kunio Maustani kluczowe jest tworzenie przystępnych cenowo i praktycznych noży kuchennych, przeznaczonych do codziennego użytku w zwykłych domach. Zwraca wielką uwagę nie tylko na estetykę swoich noży, ale przede wszystkim na ich funkcjonalność - skupia się na wydajności cięcia oraz łatwości konserwacji.
Produkty Masutani Hamono to harmonijne połączenie funkcjonalności, estetyki oraz cenowej dostępności. Każdy nóż to efekt rzemieślniczej precyzji, dbałości o detale i wieloletniej tradycji. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko estetykę i wysoką jakość, ale także praktyczne rozwiązania w kuchni. Cechą charakterystyczną jest też produkcja jedynie 3 kształtów noży: Gyuto, Nakiri oraz Santoku.
Dla kogo noże Masutani Hamono?
Znajomość podstawowej wiedzy z zakresu konserwacji jest elementym niezbędnym przy zakupie dowolnego noża z naszej oferty. Noże te idealnie sprawdzą się zarówno w amatorskiej jak i profesjonalnej kuchni. Ponadto stanowioną one znakomity pomysł na prezent!
Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Modele Masutani Hamono wykonywane są najcześciej ze stali VG-10, która jest jednym z najlepszych wyborów jako pierwszy nóż. Łatwość ostrzenia oraz konserwacji, sprawia, że nawet początkujący nie będą mieć problemów z obsługą tych noży.
Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu.