Kotetsu

    Filtr
      4 produkty
      Produkt wyprzedany

      Kuźnia Yasuda Hamono działa nieprzerwanie od 1957 roku. Zlokalizowana jest w mieście Seki, w prefekturze Gifu, które jest kolebką kowalstwa w Japonii. Yasuda Hamono poświęca się badaniom i rozwojowi, nieustannie doskonaląc techniki obróbki cieplnej i szlifowania, aby w pełni wykorzystać unikalne właściwości różnych rodzajów stali przy produkcji noży. Ta oddana praca nad tworzeniem noży przeniosła się z pierwotnej marki "Sakusaku" na takie marki jak Seki Kotetsu, Gen Kotetsu i Kotetsu. Noże są dziełem oddanych rzemieślników, którzy mają głęboką miłość i szacunek do swojego rzemiosła.

      Dzięki swojemu położeniu geograficznemu i zasobom naturalnym, Seki jest miejscem, gdzie kowalstwo doskonali się od ponad 800 lat i jest znane na całym świecie jako dom nowoczesnego japońskiego przemysłu nożowniczego. Kowale z tego regionu przenieśli starożytną wiedzę na temat kucia katan do produkcji noży kuchennych, co czyni ich produkty wyjątkowymi i cenionymi na całym świecie.

      Dla kogo noże Kotetsu?

      Znajomość podstawowej wiedzy z zakresu konserwacji jest elementem niezbędnym przy zakupie dowolnego noża z naszej oferty. Noże te idealnie sprawdzą się zarówno w amatorskiej jak i profesjonalnej kuchni. Ponadto stanowioną one znakomity pomysł na prezent!

      Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Modele Kotetsu wykonywane są ze stali VG-10, która jest jednym z najlepszych wyborów jako pierwszy nóż. Łatwość ostrzenia oraz konserwacji, sprawia, że nawet początkujący nie będą mieć problemów z obsługą tych noży.

      Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu.