Makoto Kurosaki

    Filtr
      6 produkty

      Makoto Kurosaki – rodzinna historia kowalstwa

      Makoto to młodszy brat Yu Kurosakiego, mistrza który cieszy się świetną opinią na całym świecie. Swoją karierę rozpoczął po tym, jak jego brat został kowalem, jednak zamiast podążać tą samą ścieżką, zdecydował się na specjalizację w ostrzeniu noży, w czym jest wyjątkowo utalentowany. Makoto pozyskuje wykuwane ostrza od różnych kowali z okolicy, takich jak Kato-san, Ikeda-san i oczywiście jego brat Yu Kurosaki. Makoto Kurosaki, obrał swój indywidualny styl wykończenia noży i niczym nie przypominam on swojego brata.

      Obecnie Makoto Kurosaki, wykonuje swoje noże w Takefu Knife Village to mała, lecz słynna osada w Echizen, Japonii, znana z tradycyjnego rzemiosła kowalskiego. Jest to miejsce, gdzie od pokoleń mistrzowie kowalstwa wykuwają jedne z najlepszych noży na świecie. Wioska słynie z produkcji noży, które łączą starożytne techniki z nowoczesnymi innowacjami. Pracują tu zarówno uznani rzemieślnicy, jak i młodzi kowale, którzy uczą się od najlepszych.

      Dla kogo noże Makoto Kurosaki?

      Znajomość podstawowej wiedzy z zakresu konserwacji jest elementem niezbędnym przy zakupie dowolnego noża z naszej oferty. Noże te idealnie sprawdzą się zarówno w amatorskiej jak i profesjonalnej kuchni. 

      Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu. Długi czas trzymania ostrości oraz satysfakcja z krojenia z pewnością zrekompensuje te utrudnienia.