Noże Bunmei – perła w kolekcji Yoshikin producenta renomowanych na całym świecie noży Global
Firma Yoshikin została założona w 1960 roku, której innowacyjna technologia przetwarzania stali nierdzewnej umożliwiła zachowanie ostrości porównywalnej z nożami z wysokowęglowej stali, jednocześnie zapewniając łatwość w pielęgnacji i odporność na rdzę. Są one wykonane w tradycyjnym japońskim stylu i mają typowy japoński wygląd i styl.
Co znajduje się w ofercie noży Bunmei?
Produkty można podzielić na 2 grupy, te ze szlifem dwustronnym oraz jednostronnym. Noże double bevel to kształty takie jak Gyuto, Santoku, Petty itd. które mogą stanowić świetną podstawę jako pierwszy lub kolejny nóż w kuchni. Natomiast noże single bevel, dedykujemy bardziej doświadczonym użytkownikom. Kształty takie jak Yanagiba czy Deba, znakomicie odnajdą się w rękach Sushi Mastera.
Dla kogo noże Bunmei?
Produkty marki Bunmei, znakomicie odnajdą się zarówno w rękach profesjonalisty jak i amatora. Są to tradycyjne noże japońskie, które mogą stanowić doskonały wstęp jako pierwszy nóż kuchenny. Noże wykonane ze stali nierdzewnej nie będą wymagały tyle uwagi, co ich rdzewne odpowiedniki.
Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Oczywiście! Modele Bunmei wykonane są ze stali molibdenowo-wanadowej. Łatwość ostrzenia oraz konserwacji, sprawia, że nawet początkujący nie będą mieć problemów z obsługą tych noży.
Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu.