Misuzu Hamono 三寿ゞ刃物 to mała rodzinna manufaktura noży
założona przez Shinji Suzukiego w 1946 roku, położona w mieście Miki w regionie Hyogo, w Japonii. Region ten ma jedno z najdłuższych historii kucia noży w Japonii. W pobliżu znajduje się miasto Kobe, słynące z produkcji jednej z najlepszych i najdroższych wołowin na świecie, co podkreśla renomę regionu.
Misuzu Hamono słynie ze szczególnej dbałości o detale oraz jakość swoich produktów. W swojej ofercie posiadają cztery serie noży wykonane ze stali AUS10, Aogami # 2, SK-5 oraz VG-10, co pozwala na dopasowanie produktów do indywidualnych preferencji użytkowników.
Suzuki był jednym z pierwszych, który stworzył nóż ze stali nierdzewnej Aogami#2. Dziedzictwo i tradycje założyciela są kontynuowane przez obecną generację, która nieustannie doskonali technikę kucia, utrzymując przy tym autentyczny charakter swoich wyrobów.
Misuzu Hamono to manufaktura, która łączy w sobie tradycję i nowoczesność
Dbałość o szczegóły, unikalne materiały i nieustanne doskonalenie techniki tworzą markę, która oferuje noże najwyższej jakości.
Dla kogo noże Misuzu Hamono?
Szeroka oferta noży sprawia, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Sugerujemy wybór noży ze stali nierdzewnych, dla początkujących użytkowników.
Czy polecimy ten model jako pierwszy nóż do kuchni? Modele Misuzu Hamono wykonywane ze stali VG-10 oraz AUS-10 będą świetnym wyborem na pierwszy nóż. Łatwość ostrzenia oraz konserwacji, sprawia, że nawet początkujący nie będą mieć problemów z obsługą tych noży. Ponadto stanowioną one znakomity pomysł na prezent!
Zakup noża tej marki, będzie się wiązać z dokupieniem odpowiedniego zestawu kamieni lub regularnego korzystania z naszego serwisu.